Naša priča

Kuća

Kuća je pripadala čuvenom srpskom umetniku i vajaru, Đorđu Jovanoviću. Smeštena na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu, neposredno uz Narodnu biblioteku i Hram Svetog Save, oduvek je svojom specifičnom arhitekturom privlačila pažnju. Izgrađena 1926, spojena različitim stilovima fasade, upotpunjena je figurama koje simbolizuju slikarstvo i vajarstvo kao simbol stvaralačkog pečata umetnika, koji prkosi vremenu i vek nakon njenog projektovanja.

Šef

Danielle Moretti svoju karijeru započeo je u Rimu, u hotelima Hassler, Majestic I Parco dei Principi. Radio je sa mnogim velikim kulinarskim imenima, kao što su Amedeo Migni Gianfranco, Stefano Gianfranco I mnogim drugima. 2000-te godine odlazi u Barselonu gde preuzima čuveni restoran Bice, a nakon dve godine otvara svoje restorane Melton I Dolce Melton. 2012 put ga navodi u Montreal gde preuzima mesto šefa u čuvenom italijanskom restoranu Bottega. Od 2020 šef je restorana Gilda. Sam priznaje da ga je Beograd osvojio na prvi pogled.

Filozofija

U raskošnom, a minimalističkom ambijentu uživaćete u vrhunskim specijalitetima mediteranske kuhinje, gde je svaki tanjir jedno posebno gastronomsko putovanje. Naša filozofija je jednostavna; pažljivo birane namirnice vrhunskog kvaliteta, kao što je meso odabranog italijanskog proizvođača Damini, sveže jadranske ribe i najkvalitetnijim sezonskim sastojcima sa našeg podneblja. Gilda odiše mediteranom, ali u maniru neugasivog beogradskog šarma.